Новость в рубрике Жилая недвижимость
Добавить объявление
Новости Недвижимость Жилая недвижимость 2012-07-23 Як вибрати агента для купівлі або продажу майна?


Недвижимость. Як вибрати агента для купівлі або продажу майна?
23.07.2012, 03:09

Як вибрати агента для купівлі або продажу майна?

Раздел: Жилая недвижимость

Коли продавець хоче використати допомогу ріелтора або ж агентства нерухомості, а більша частина угод зараз відбувається тільки так, то необхідно зробити хороший вибір. Як підібрати помічника? Чи потрібно звертатися за допомогою відразу до декількох експертам? Чи можна сподіватися на угоду, укладену з агентством нерухомості, і все довірити агенту? Або, все ж, краще скрупульозно простежувати кожен крок? Як, зрештою, вберегти себе від непотрібного спілкування з несумлінними і непорядними агентами?

Складне питання про підбір агентства нерухомості - ключове. За спостереженнями, в основному, питання вирішується перевіреним методом, тобто за рекомендацією друзів, які мали досвід спілкування з якоюсь фірмою. Більше 60% угод в ріелторських компаніях відбувається за порадами, а більше 10% покупців приходять отримати консультацію, і вирішують скористатися послугами тільки цього агентства нерухомості.

Видається, що подібного стану справ допомагає низький рівень довіри агентам в Україну. Це невипадково. Вони, часом, не мають не тільки спеціального, а й просто хорошої освіти, тому що професія агента досить молода, а необхідність в таких кадрах дуже і дуже велика. З цієї причини, варто звертатися за допомогою до добре себе зарекомендували і перевіреним експертам і фірмам.

Правда, в останні роки ситуація покращилася. На ринку житлової нерухомості виникли компанії, які дають гарантії прав покупців і ретельно піклуються про професійний ріст працівників. Вимивання низькоякісних кадрів допомагає і поточна ситуація на ринку житлової нерухомості з чітким синдромом перевиробництва.

Окремі продавці звертаються відразу ж в декілька фірм або ж до декількох ріелторам. Тому що агенти часто працюють по базах, і, просто побачивши один об'єкт у всіх каталогах різних агентств нерухомості, вони втратять інтерес. У випадку ж ексклюзивного співробітництва, агентство нерухомості швидше зацікавиться пропозицією, і постарається продати його з високою віддачею.

Комментарии (0)

Для того чтобы оставить комментарий пожалуйста авторизируйтесь! Перейти к авторизации


Последние новости



Выберите причину жалобы