Новость в рубрике Жилая недвижимость
Добавить объявление
Новости Недвижимость Жилая недвижимость 2012-07-24 Звернутися за допомогою або продавати квартиру самостійно?


Недвижимость. Звернутися за допомогою або продавати квартиру самостійно?
24.07.2012, 01:52

Звернутися за допомогою або продавати квартиру самостійно?

Раздел: Жилая недвижимость

Як тільки продаж житла лягає на плечі агента, він постійно займається плановими показами, і тому має документами (щонайменше, копіями). Але ніхто не може бути застрахований від несумлінності посередника. Погодьтеся, можна легко дублювати ключі від дверей і всі основні документи. А потім просто організувати не 1, а 2-3 або більше продажів ... Природно, такі варіанти зараз зустрічаються рідше. Однак, все ж, не потрібно забувати про випадки шахрайських дій з боку не чистих на руку ріелторів (якщо вдаватися до допомоги професіонала, то це повинно бути перевірене агентство нерухомості).

Як тільки агент нерухомості приступає до продажу нерухомості , продавець мимоволі починає залежати від дій агента: показів, зустрічей, інвестицій в невеликий косметичний ремонт, витрат на документи і пр. Але при оформленні довіреності на агента, він може повною мірою укласти угоду і потривожити продавця, тільки, якщо відбудуться підписання угоди і передача грошових коштів. Але ця послуга обходиться дорожче, і вимагає ще більшої довіри.

Проте, мінуси є, і вони є зворотною «стороною медалі», і, як правило, випливають з форми роботи, якої мимоволі дотримується початківець продавець :

  • велика трата часу і коштів на рекламу житла, пошук клієнтів, відповіді на дзвінки (одним словом, для цього необхідно брати відпустку);
  • втрата коштів, через брак умінь оцінити квартиру ( або ж витрати, які пов'язані з оплатою висококласного оцінювача). Витрати та спілкування з можливими покупцями. Не варто забувати, що покупцем досить часто буває агент нерухомості, який в цьому випадку зацікавлений у зменшенні вартості;
  • ризик появи непередбачених ситуацій при показі житла сумнівним покупцям. Часто серед них бувають аферисти, агресивні громадяни та інші підозрілі особи;
  • вчинення помилок, які неминучі при виробленні цього плану продажу. Це призводить до затягування операції і додатковим витратам на тренування.

Важко сказати, що ж, все-таки, краще. Можна навчитися продавати самостійно, або ж витратитися на допомогу агента, але вибір, в будь-якому випадку, за вами.

Комментарии (0)

Для того чтобы оставить комментарий пожалуйста авторизируйтесь! Перейти к авторизации


Последние новости



Выберите причину жалобы