Новость в рубрике Жилая недвижимость
Добавить объявление
Новости Недвижимость Жилая недвижимость 2012-08-13 3 обмана, які чекають вас при продажу квартир.


Недвижимость. 3 обмана, які чекають вас при продажу квартир.
13.08.2012, 01:08

3 обмана, які чекають вас при продажу квартир.

Раздел: Жилая недвижимость

В угоді з нерухомістю обдурити можуть все. Варіантів шахрайства тут багато. І все ж є три найпоширеніші варіанти, які ми зараз і назвемо.

Варіант 1
Отже, ви продавець і шукаєте ріелтерську компанію, щоб вона допомогла вам у продажу об'єкта нерухомості. Вас цікавить, перш за все, ціна вашої квартири або будинку. Ви телефонуєте і приходите в офіс агентства.
Тут вас може чекати перший обман. До вас можуть довести невірну інформацію про ціну вашої квартири. Наприклад, в дійсності квартира коштує 800 тис. гривень, а вам скажуть, що оцінили її в 900 тис. гривень.
Навіщо це ріелтору? Все дуже просто. Чим вище ціну він вам назве, тим більше ймовірності, що ви як продавець виберете саме цього ріелтора.
Звичайно, спочатку квартиру виставлять по названої ціною, але продаватися вона не буде. Скоро вас поставлять перед фактом, що ціну треба знизити, інакше квартиру ніяк не вийде продати.

Варіант 2
З попереднього способу випливає другий. Ріелтор каже, що ціну треба знизити. Але продавець цього не хоче. З'являється небезпека, що продавець просто піде в інше агентство. Щоб цього не сталося, при укладенні договору з продавцем прописується один цікавий пункт. Згідно з цим пунктом продавець квартири з підписанням договору передає оригінали документів ріелтору.
А якщо оригінали документів на продаваний об'єкт знаходяться в цьому агентстві, клієнт не зможе піти в іншу фірму. Він буде підкорятися всім умовам ріелторів.

Варіант 3
Ви можете зустрітися з поняттям «внесення грошей за гарантійним зобов'язанням». Ви передаєте агентству гроші під борговий документ, що нібито буде гарантійним зобов'язанням. Але договір гарантійного зобов'язання складається так, що гроші або зовсім не повертаються, або повертаються з великими складнощами.
Або буває так, що гарантійні зобов'язання мають термін виконання. І фірмі вигідно буде просто потягнути час, щоб і послугу не надати, і боргові гроші залишити при собі. Як бачимо, це просто довгострокове кидалово.
Усі три види шахрайства можна уникнути. По-перше, звертатися треба тільки в перевірене агентство, з хорошою репутацією. По-друге, вся історія угоди повинна бути під наглядом юриста.

Комментарии (0)

Для того чтобы оставить комментарий пожалуйста авторизируйтесь! Перейти к авторизации


Последние новости



Выберите причину жалобы