Новость в рубрике Аренда недвижимости
Добавить объявление
Новости Недвижимость Аренда недвижимости 2012-08-22 Чи варто при зніманні квартири приймати майно під розпис?


Недвижимость. Чи варто при зніманні квартири приймати майно під розпис?
22.08.2012, 01:21

Чи варто при зніманні квартири приймати майно під розпис?

Раздел: Аренда недвижимости

Трапляється таке, що десь через три місяці після здачі квартиру в оренду приходять судові пристави. Справа в тому, що власником, припустимо, є фізична особа. Власник квартири заборгував банку пристойні гроші і вчасно не повернув.

Банк подає до суду на позичальника, яким і є господар квартири. Суд підтвердив позовні вимоги. І так як квартира, яку ви знімаєте, є місцем постійної реєстрації позичальника, судові пристави прийшли описувати його майно.

Небезпека в тому, що вони можуть почати описувати та майно власника, і майно наймача, тобто ваше.

У судових приставів дуже великі повноваження. Власник квартири може бути присутнім при опису, а може й ні - це їх мало хвилює. Виконавче провадження порушено, а значить вони повинні скласти опис.

І ніяк ви їм не доведете, що он та пральна машина або ось цей телевізор належать вам, мешканцю, а не власникові квартири. Для цього ви повинні будете пред'явити їм хоча б товарні чеки на всі ці речі. А чеків ви, швидше за все не зберегли. Адже речі могли бути куплені кілька років тому.

Якщо чеків у вас все-таки немає, що швидше за все, вам доведеться звертатися до суду. Ви ж не хочете втратити свого телевізора або холодильника. Тому подаєте в суд позовну заяву з метою виключити своє майно з опису.

Отримати ваші речі назад ви зможете тільки в тому випадку, якщо вам допоможуть показання свідків, а головне - акт передачі майна в додатку до договору найму квартири. Якщо в опису того акту відсутні ваші речі, суд вам їх поверне.

Акт прийому-передачі майна при зніманні квартири гарантує схоронність ваших речей від зазіхань третіх осіб та збереження при розірванні договору найму.

Комментарии (0)

Для того чтобы оставить комментарий пожалуйста авторизируйтесь! Перейти к авторизации


Последние новости



Выберите причину жалобы