Новость в рубрике Законодательство
Добавить объявление
Новости Недвижимость Законодательство 2013-01-15 Для чого потрібно укладати договір оренди?


Недвижимость. Для чого потрібно укладати договір оренди?
15.01.2013, 03:42

Для чого потрібно укладати договір оренди?

Раздел: Законодательство

Головне правило для тих, кому необхідна оренда квартир не нехтувати укладенням договору оренди - не просто документа, а гарантії захисту квартиронаймача від несумлінного власника нерухомості. На сьогоднішній момент можна виділити два основних типи оренди нерухомості в столиці, для кожного з яких договір - це важлива складова. Розглянемо їх докладно.

Отже, перший варіант - оренда квартири Київ з підписанням довірчого угоди між двома сторонами: орендарем та орендодавцем. Такий документ, згідно із законодавством можна не завіряти у нотаріуса, але за однієї умови, що термін оренди не буде перевищувати три роки. Насправді ж традиційно подібна угода укладається завжди на рік або навіть на шість місяців. Такий варіант для власника столичних квадратних метрів куди вигідніше, ніж для квартирантів, тому, що по закінченню дії угоди, орендодавець може змінити орендну вартість, природно, в гіршу для квартиранта сторону.

Довірче угода, укладена на три роки з прописаною в ньому сумою орендної плати, - це гарантія для квартиронаймача того, що протягом цих років власник нерухомості не стане експериментувати з підвищеннями оплати. Крім того, на період, зазначений у договорі оренди, орендар отримує повне право розпоряджатися нерухомістю, в тому числі і всім тим, що знаходиться в квартирі. Тому, якщо власник житлоплощі нагряне з перевіркою, відкривши двері власному ключем, квартиронаймач може розцінювати це як кримінальний злочин і навіть заявити про вторгнення в поліцію.

Однак, незважаючи на всі видимі переваги описаного вище виду найму, у нього є і свої недоліки. Так, наприклад, є ймовірність того, що незавірених нотаріально договір був невірно оформлений, що обов'язково призведе до проблем у подальшому. Тому, все ж, щоб підстрахуватися, краще мати справу з фахівцем - нотаріусом, який допоможе скласти правильний договір. Співпрацювати можна, як з приватним нотаріусом, так і з державним.

Законно, тобто з нотаріально завіреним договором, оформленим при укладанні угоди - це другий спосіб, якому, бажано, віддавати перевагу. Такий договір - це дійсно гарантія безпеки, як для орендодавця, так і для квартиронаймача. З цим документом при необхідності можна сміливо вирушати в суд відстоювати свої права. А деколи це єдиний вихід із ситуації, що склалася.

Вся заковика полягатимуть в тому, що оренда квартир з укладенням офіційного договору спокушає дуже небагатьох власників столичних квадратних метрів. Тому, найчастіше орендодавці пропонують працювати за схемою, описаною в першому варіанті, тобто укладати неофіційне довірче угоду без участі третьої сторони - нотаріуса. Погоджуватися на таку пропозицію чи ні, кожен має право вирішувати сам.

Комментарии (0)

Для того чтобы оставить комментарий пожалуйста авторизируйтесь! Перейти к авторизации


Последние новости



Выберите причину жалобы