Новость в рубрике Законодательство
Добавить объявление
Новости Недвижимость Законодательство 2012-06-19 Договір купівлі-продажу будинку.


Недвижимость. Договір купівлі-продажу будинку.
19.06.2012, 12:20

Договір купівлі-продажу будинку.

Раздел: Законодательство

Договір купівлі-продажу оформляється письмово, нотаріальне завірення можливо, але необов'язково. У договорі повинні бути прописані основні пункти угоди.

Точніше, в ньому вказуються боку - продавець і покупець. Усі їхні дані - повне зазначення П.І.Б., рік народження, справжнє місце проживання, паспортні дані і т.д. - Повинні бути чітко прописані в договорі. Якщо ви продаєте будинок з ділянкою, то ваш ділянку потрібно описати в точній відповідності з виданими вам кадастровим планом. Тобто слід вказати площу, найменування, місцезнаходження, номер дільниці з кадастру, потрібно вказати категорію земель та їх дозволене використання (цільове призначення). Використовуючи документи БТІ, потрібно також повністю описати будинок.

В описі земельної ділянки та будинки, крім усього іншого, повинна бути прописана причина, по якій нерухомість належить продавцеві (куплено, отримано у спадщину і т.д.), а також повинні бути перераховані ті правовстановлюючі документи, які підтверджують право власності продавця.

Один з найголовніших пунктів у подібних договорах - це ціна об'єкта. Вона може бути вказана в у.о., проте, за існуючим курсом, потрібно вказати, скільки це в вашій рідній валюті.

Є сенс внести в договір такі пункти як умови передачі майна та оплати за нього, термін подання договору на держреєстрацію, а також пункт, в якому зазначається, яка з сторін буде оплачувати мито за держреєстрацію.

При укладенні договору продавець повинен надати покупцеві відомості про обмеження та обтяження ділянки. Те, що ділянка нічим не обмежений і не обтяжений, повинно бути зазначено в договорі. Якщо ж продавцеві вдалося обдурити покупця дачею неправдивих відомостей про відсутність усіляких обтяжень та обмежень, то згодом покупець може вимагати зменшення ціни або, взагалі, розірвання угоди, в останньому випадку можлива навіть компенсація матеріального збитку з боку покупця.

Серед можливих причин розірвання угоди варто також назвати невідповідні властивості землі (цей пункт повинен бути освітлений в договорі).

Комментарии (0)

Для того чтобы оставить комментарий пожалуйста авторизируйтесь! Перейти к авторизации


Последние новости



Выберите причину жалобы